De Roon vertelt over het mislopen van het EK

De Roon blikt terug: 'Dat is wel een triest en pijnlijk moment'

21 juni om 14:45
Laatste update: 21 juni om 15:00

Marten de Roon heeft na zijn blessure inmiddels de knop om kunnen zetten. De middenvelder moet het EK in Duitsland aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure en kijkt nu als een Oranje-fan naar de wedstrijden.

In mei raakte De Roon geblesseerd in de Italiaanse bekerfinale tussen Atalanta en Juventus (0-1). De Oranje-international wist niet meteen dat hij het EK zou gaan missen. "Ik wist dat ik de Europa League-finale met Atalanta zou missen. Een week later zorgde de scan meteen voor duidelijkheid, dat het acht weken zou duren. Dan is het de bondscoach opbellen en zeggen dat je er niet bij bent", vertelt de Roon bij NOS Studio Fußball

Vervolgens vertelt De Roon hoe het telefoongesprek met bondscoach Ronald Koeman verliep. "Hij vond het verschrikkelijk voor mezelf, pijnlijk voor het team. Maar het is ook iets dat bij voetbal hoort", aldus de middenvelder, waarna hij de pijn van het missen van een eindtoernooi beschrijft. "Dat je weet dat je het allemaal gaat missen, dat is wel een triest en pijnlijk moment."

Inmiddels heeft De Roon de pijn kunnen verwerken en heeft hij het missen van het EK een plekje gegeven. "Het valt wel mee, je zet de knop om. Ik had hier ook niet gezeten als ik het niet verwerkt had. Ik kijk echt als fan van Oranje."

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: