Perez in tweestrijd over wissel Veerman voor Wijnaldum

'Dat balverlies van Veerman is killing tegen Frankrijk, dan snap ik de wissel wel'

21 juni om 17:54

Kenneth Perez hinkt op twee gedachten als het gaat om het wisselen van Joey Veerman voor Georginio Wijnaldum. Vrijdagmiddag kwamen steeds meer geluiden naar buiten dat Koeman de routinier op zou stellen en volgens de analist is dat niet heel logisch.

Als Perez wordt gevraagd naar het wisselen van Veerman voor Wijnaldum, reageert hij wel duidelijk. "Is dat logisch? Niet echt." Eerder op de dag kwam het nieuws naar buiten dat Koeman tegen Frankrijk voor Wijnaldum wil kiezen. Veerman kende een ongelukkige wedstrijd in het eerste treffen met Polen en dat kan hem dus duur komen te staan. 

Perez zou Veerman in ieder geval nog een kans geven. "Veerman speelde wel heel matig vorige wedstrijd. Maar als het op basis van die ene wedstrijd is, is het wel heel snel om hem eruit te halen", vertelt de ESPN-analist over de middenvelder van PSV. "Als dit zijn keuze gaat zijn, dan wil hij niet het vele balverlies van Veerman. Blijkbaar heeft hij dan ingeschat dat hij dat niet gaat verbeteren ten opzichte van de eerste wedstrijd."

Toch kan Perez er ook wel inkomen als Koeman Veerman op de bank zet. Volgens de analist ligt dat puur aan het verwachtingsbeeld van de bondscoach. "Dat balverlies van Veerman is natuurlijk wel killing tegen een tegenstander als Frankrijk. Als hij verwacht dat Veerman dat weer zou doen, dan snap ik het wel."