Schröder reageert op verhalen over Simons

Leipzig reageert na serieuze Simons-geluiden: 'Hier kan Xavi, Xavi zijn'

21 juni om 19:12

Rouven Schröder, technisch directeur van RB Leipzig, heeft de strijd om Xavi Simons nog niet opgegeven. Sterker nog: de td acht de kans zeer aanwezig dat de Oranje-international volgend seizoen nog bij Die Roten Bullen speelt.

De timing van het interview van Schröder op de clubsite van Leipzig is opvallend. Nagenoeg op dezelfde tijd bracht de Duitse tak van Sky naar buiten dat Bayern München alle zeilen bij zet om Simons over te nemen van Paris Saint-Germain. "We zetten alles op alles om Xavi bij ons te houden", stelt Schröder. "Ondanks alle concurrentie geloven we ook dat we een kans hebben. Het afgelopen seizoen steunt ons daarin."

Schröder is zeer complimenteus over de ontwikkeling van Simons, die het afgelopen seizoen op huurbasis bij Leipzig speelde. "Als een speler uit een andere competitie, waar een andere taal wordt gesproken, zich zó snel aanpast, dan bewijst dat in ieder geval dat hij zich hier goed voelt", zegt hij. "In Leipzig kan Xavi, Xavi zijn. Hij kan hier zijn leven leiden als een ster, die veel aandacht krijgt, en dat is heel veel waard."

In Duitsland wordt gemeld dat Bayern al concrete onderhandelingen met PSG voert. Simons zou voor een jaar gehuurd moeten worden, met een verplichte optie tot koop van zestig tot zeventig miljoen euro voor Der Rekordmeister.