Van der Vaart kritisch op Memphis en Simons

Van der Vaart en Van Hooijdonk laken Oranje-duo: 'Dan wordt het moeilijk'

21 juni om 22:03

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zien dat het Nederlands elftal moeizaam tot aanvallen komen. Het duo wijt het rommelige aanvalsspel aan Memphis Depay en Xavi Simons, die volgens hen te vaak balverlies lijden.

"Het was een geweldige openingsfase. Ik heb twintig minuten lang genoten van beide kanten", steekt Van der Vaart van wal bij de NOS. "Het is een wedstrijd naar ons hart." Van Hooijdonk haakt in en zag Oranje na de openingsfase 'slordig' worden. "We zijn in principe niet veel aan aanvallen toegekomen. De aanvallers lijden ontzettend veel balverlies."

Van Hooijdonk wijst naar Memphis en Simons. "Met name centraal, bij Memphis en Xavi. Dan kom je nooit onder de druk uit." De voormalig spits krijgt bijval van Van der Vaart. "Memphis en Xavi zijn de belangrijkste spelers in de counter, zij worden als eert aangespeeld. Als zij steeds balverlies lijden, dan wordt het moeilijk. In het begin deden ze veel meer mee, dan kom je er nog uit. We hadden het geluk dat die Fransen ook steeds slechter gingen spelen."

Bij rust staat het nog 0-0 in de Red Bull Arena in Leipzig.