Van Hooijdonk haalt uit: 'Schijtbakkenvoetbal, van beide bondscoaches'

Irritatie na bloedeloos gelijkspel: 'Schijtbakkenvoetbal van Koeman en Deschamps'

21 juni om 23:14
Laatste update: 21 juni om 23:16

Pierre van Hooijdonk heeft zich flink lopen verbijten tijdens het bloedeloze gelijkspel tussen Nederland en Frankrijk. Volgens de analist van de NOS heeft zowel Oranje als Frankrijk 'schijtbakkenvoetbal' gespeeld in Leipzig. 

"Beide coaches hebben deze wedstrijd aangevlogen om een punt te pakken", begint Van Hooijdonk zijn relaas. "Als ik de selectie van Frankrijk zie, dan vind ik dat Deschamps echt schijtbakkenvoetbal gespeeld heeft. Kylian Mbappé valt dan wel weg, maar je valt terug op een 4-4-2 met een Adrien Rabiot aan de linkerkant, terwijl je Randal Kolo Muani en Kingsley Coman als vleugelspitsen hebt. Schijtbakkenvoetbal eigenlijk, met dat materiaal."

Van Hooijdonk beschuldigt Ronald Koeman van hetzelfde gedrag. "Hij brengt Wout Weghorst, maar dat vind ik helemaal geen basisspits. Je kan met Donyell Malen in de spits spelen, dan hou je in ieder geval de dreiging van snelheid. Je kan met Cody Gakpo in de spits en Malen op rechts, je kan Joshua Zirkzee in de spits zetten…", somt Van Hooijdonk op. "Ja, we hebben te behoudend gespeeld. Dat vind ik wel."