Nijhuis duidt afgekeurde treffer Simons: 'Honderd procent'

Nijhuis laat licht schijnen over afgekeurde treffer Simons: 'Honderd procent'

23 juni om 06:24
Laatste update: 23 juni om 11:55

Volgens Bas Nijhuis werd het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk terecht afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries. Dat laat de Nederlandse scheidsrechter weten in een tekstbericht aan Jan-Joost van Gangelen.

"We zagen dat er in Spanje al een scheidsrechter was gesproken, dus dat hebben wij ook gedaan", vertelt Van Gangelen in de nabeschouwing van Nederland - Frankrijk bij ESPN. De presentator had Nijhuis een berichtje gestuurd om opheldering te vragen over het besluit om de treffer van Simons te annuleren. 

"Zuiver buitenspel, knap gezien op het veld", laat de Nederlandse scheidsrechter weten. "Te dicht op de keeper, dus sowieso hinderlijk. Ja, de grensrechter heeft goed opgelet. Honderd procent terecht afgekeurd."

Tafelgast Hans Kraay Jr. haakt in. "Nou, dan hoeven we daar ook niet verder over te discussiëren." Daar sluit Van Gangelen zich bij aan. "Kennelijk is dit gewoon een duidelijke afspraak, dan hoeven wij daar ook niet moeilijk over te doen. Al vragen veel mensen zich wel af of de VAR het doelpunt ook had afgekeurd als er niet gevlagd was..."