Frimpong zelfkritisch na gemiste kans tegen Frankrijk

Oranje-aanvaller zelfkritisch: 'Dat had ik beter moeten doen'

22 juni om 07:27
Laatste update: 22 juni om 09:23

Jeremie Frimpong baalt van zijn gemiste kans in de eerste minuut tijdens het duel met Frankrijk. De Nederlander is kritisch op zichzelf, maar was verder erg te spreken over de strijd tussen de twee toplanden.

"Het was een moeilijke wedstrijd, een goede strijd", begint Frimpong tegenover de NOS. "Op dit niveau moet je je kansen afmaken. In het begin had ik beter om moeten gaan met mijn grote kans. Ik denk dat de keeper die bal goed pakt, maar als je zo’n mogelijkheid mist is dat wel teleurstellend. Dat moet ik beter doen, ook omdat ik het team gewoon wil helpen."

De Nederlandse rechtsbuiten zag een sterk Frankrijk, maar wil ook Oranje niet te kort doen. "Het is een goed team, dat weten we allemaal. Maar wij zijn ook een sterk team, we hadden beide goede kansen. Het was een mooi duel."

Frimpong moest veel verdedigen tegen de Franse linksback Theo Hernández, iets waar de speler van Bayer Leverkusen alleen maar van genoot. "Hij is een geweldige speler en een van de beste linksbacks van de wereld. Ik speel graag tegen topspelers, dat is goed voor mij persoonlijk", aldus Frimpong.