Perez en Kraay jr. ondersteboven van Griezmann

Perez en Kraay jr. ondersteboven van Fransman: 'Uitzonderlijke klasse'

22 juni om 11:29
Laatste update: 22 juni om 14:00

Kenneth Perez en Hans Kraay Jr. zijn het er allebei over eens dat Antoine Griezmann een voetballer van grote klasse is. De Franse aanvaller speelde tegen Nederland niet zijn beste wedstrijd, maar volgens de analisten zag je zijn 'uitzonderlijke' kwaliteiten alsnog naar boven komen.

"De enige die zich als een vis in het water voelde bij de Fransen, in dit systeem, was Griezmann", begint Kraay over de Fransman bij ESPN. "Die was by far de beste van het veld. Hij vindt voetballen zó ongelooflijk leuk. Bij Atlético Madrid speelt hij achter één diepe spits, normaliter bij Frankrijk achter drie aanvallers." 

Door de absentie van Kylian Mbappé kwam Griezmann nog meer in zijn kracht, stelt Kraay. "Frankrijk speelt nu met twee spitsen voor hem en drie middenvelders erachter. Ik denk dat hij dit het allerfijnste vindt. Dan heeft hij drie man in zijn rug en kan hij doen en laten wat hij wil. Hier kan hij niks aan doen", doelt de analist op de kans voor rust waar hij de bal net achter zich gespeeld kreeg van Rabiot. "Rabiot moet de bal zelf in het doel schieten. Hier kwamen we goed weg, toen hadden beide ploegen er nog zin in."

"Griezmann is ook echt mijn speler van de dag", vertelt Perez bij EK Praat van ESPN. "Ik zou als club altijd op zoek gaan naar 'de nieuwe Griezmann'. Ik vind hem weergaloos. Hij was niet eens top vandaag, maar hoe hij iedere ruimte op het veld bespeelt en benut. Het is echt uitzonderlijke klasse."

De oud-voetballer van onder andere Ajax, PSV en FC Twente gaat tot slot in op de specifieke kwaliteiten van Griezmann. "Hij is niet supersnel, hij is niet superlang, maar hij is zo onvoorstelbaar slim. En hij staat natuurlijk nooit stil", besluit de analist.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!