Kökcü strijdvaardig: 'Dit EK geeft me de kans om daarmee af te rekenen'

Kökcü strijdvaardig: 'Dit EK geeft me de kans om daarmee af te rekenen'

22 juni om 12:44
Laatste update: 22 juni om 12:48

Voor Orkun Kökcü staat er op dit EK meer op het spel dan alleen succes met Turkije. De middenvelder wil op persoonlijk vlak afrekenen met de kritiek op zijn persoon. 

Na de miljoenentransfer van Kökcü naar Benfica had de 23-jarige Turk het lastig in Portugal. De middenvelder raakte in de clinch met manager Roger Schmidt, wat in de Portugese media breed uitgemeten werd. Toch ziet Kökcü zijn toekomst bij Benfica, laat hij weten in gesprek met L'Equipe. "Ik wil volgend jaar nog belangrijker zijn en kampioen worden met Benfica. Dit EK geeft me de kans om mezelf te laten zien en af te rekenen met de kritiek die ik kreeg."

Na de winst op Georgië (3-1) wacht zaterdagavond een tegenstander van formaat: het Portugal van Cristiano Ronaldo. "We zijn niet verrast door het succes van dinsdag. We kennen onze kwaliteiten en het niveau van onze spelers, zoals onze aanvoerder Hakan Calhanoglu of Arda Güler, een enorm talent, een van de beste spelers die ik ben tegengekomen tijdens mijn carrière. De media zijn soms sceptisch, maar wij zijn een grote familie en weten dat we mooie dingen kunnen laten zien op het veld."


Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!