Stekelenburg overtuigd bij Oranje: 'Kunnen nog wel jaar of tien genieten van hem'

Stekelenburg overtuigd bij Oranje: 'Kunnen nog wel jaar of tien genieten van hem'

22 juni om 14:40

Maarten Stekelenburg is onder de indruk van Bart Verbruggen. De 63-voudig international van Oranje denkt dat het Nederlands elftal 'nog wel een jaartje of tien' kan gaan genieten van Verbruggen.

In gesprek met ESPN wijst Stekelenburg zijn speler van de dag aan, na de wedstrijd tussen Oranje en Frankrijk (0-0). "Dat kan er maar één zijn. Verbruggen is heel rustig, zowel aan de bal als in zijn interviews. Het lijkt me ook gewoon een prima gozer, als ik hem zo zie. Als je op je 21ste al zo'n niveau haalt, op zo'n podium, dan is dat alleen maar heel erg knap. Hier kunnen we nog wel een jaartje of tien van genieten."

Stekelenburg maakte zelf op zijn 23ste zijn debuut op een eindtoernooi voor Oranje. "Toen had ik volgens mij pas twee wedstrijden in Oranje gespeeld. Van der Sar was eerste keeper en die liet over het algemeen nooit een wedstrijd schieten. Pas later, toen hij wat ouder werd, mocht ik ook af en toe een wedstrijdje keepen."

Vervolgens wordt de redding van Verbruggen op een poging van Antoine Griezmann vergeleken met de cruciale redding die Stekelenburg verrichtte tegen Brazilië op het WK in 2010, na een fantastische poging van Kaká. "Met alle respect, maar dit is nog de groepsfase hè, die van mij was in de kwartfinale", knipoogt Stekelenburg.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!