Koeman sluit wijziging niet uit: 'Misschien dat hij tegen Oostenrijk wel begint'

Erwin Koeman eerlijk bij Oranje: 'Misschien gaat hij tegen Oostenrijk wel starten'

22 juni om 14:53

Erwin Koeman sluit niet uit dat Wout Weghorst tegen Oostenrijk aan de aftrap gaat verschijnen bij Oranje. De assistent-bondscoach legt in de MIDMID Podcast uit waarom hij en zijn broer Ronald Koeman Weghorst pas in de 79ste minuut lieten invallen tegen Frankrijk.

Na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tussen Nederland en Frankrijk belt Erwin Koeman, die zijn broer Ronald assisteert bij Oranje, kort met de MIDMID Podcast. De assistent-trainer krijgt de vraag waarom Weghorst pas tien minuten voor tijd binnen de lijnen kwam. "Misschien dat hij dinsdag (tegen Oostenrijk, red.) wel gaat beginnen, ik weet het niet", begint Koeman.

"Op het einde wil je gewoon een gelijkspel behalen. Dan ga je gewoon voor een punt", gaat de oud-middenvelder verder. "Een andere keer kun je hem misschien eerder inbrengen, iedereen heeft daar zijn eigen mening over."

Tegen Oostenrijk speelt Oranje haar laatste groepsduel op het EK. De formatie van Koeman kan nog derde eindigden in Groep D, maar ook dan lijkt het Nederlands elftal door te stoten naar de achtste finale als één van de beste nummers drie.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MIDMID MEISTER (@midmidpodcast)

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!