'PSV en Ajax zien Barcelona afhaken in strijd om Mokio'

'Nieuws voor PSV en Ajax: Barça lijkt komst van toptalent (16) te kunnen vergeten'

22 juni om 15:10

Jorthy Mokio lijkt in ieder geval niet naar FC Barcelona te verkassen, zo meldt Mundo Deportivo. Volgens het Catalaanse medium heeft de verdediger, die ook in de nadrukkelijke belangstelling staat van PSV en Ajax, betere aanbiedingen in beraad.

Mokio is deze zomer transfervrij op te pikken, doordat hij zijn contract niet gaat verlengen bij KAA Gent. De zestienjarige verdediger staat in België te boek als een groot talent. Eerder werd al duidelijk dat PSV en Ajax serieus werk maken van de komst van Mokio. De verwachting is dat de beslissing spoedig gaat vallen. Mundo Deportivo weet nu te melden dat het eveneens geïnteresseerde Barcelona in ieder geval niet als winnaar uit de strijd zal komen.

Volgens de sportkrant hebben de Catalanen een aanbieding neergelegd bij het kamp-Mokio, maar daar zou nooit op gereageerd zijn. Daarnaast kan Barça niet all-in gaan voor de Belgisch jeugdinternational, waardoor andere clubs hem meer kunnen bieden. MD concludeert dat de kansen voor PSV en Ajax zijn vergroot, nu Barcelona af lijkt te haken.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!