'PSV volop bezig met Mokio'

'PSV 'volop bezig' met groot Belgisch toptalent dat op weg leek naar Ajax'

20 juni om 16:48

PSV is volop bezig met de komst van Jorthy Mokio. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Ook Ajax en FC Barcelona zouden azen op de zestienjarige verdediger van KAA Gent.

De zestienjarige Mokio heeft met clubs als Ajax, PSV en FC Barcelona over interesse niet te klagen. Ook KAA Gent hoopte de verdediger langer aan zich te binden, maar dat lijkt niet tot een van de mogelijke keuzes van Mokio te behoren. PSV is volgens Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, volop bezig met de komst van Mokio.

Mokio kan tot een van de grootste talenten van België worden geschaard. In een eerder stadium leek Ajax de beste papieren te hebben voor de verdediger door hem de 'Mika Godts-route' aan te bieden. De Belgische aanvaller kwam ook over van KAA Gent en debuteerde vrij snel in het eerste elftal. Het is onbekend of Ajax nog steeds de beste papieren heeft.

Ook FC Barcelona was in de markt voor Mokio. De Catalanen leken eerder al te zijn afgehaakt. Het is onbekend of Ajax en Barça nog steeds concreet bezig zijn met de komst van Mokio. Dat is PSV volgens Elfrink in ieder geval wel.

Beluister hieronder de nieuwste Oranjekantine met Maurice Steijn over o.a. Weghorst, Sutalo en Brobbey: