Gent-trainer Vanhaezebrouck met Van Bommel

'Ajax en PSV in race voor 'fenomeen' en mogelijk piepjonge Gent-debutant'

'Ajax en PSV in race voor 'fenomeen' en mogelijk piepjonge Gent-debutant'

2 maart - 07:20
59

Ajax en PSV zitten achter KAA Gent-revelatie Jorthy Mokio aan. De centrale verdediger heeft nog altijd geen profcontract getekend bij de Belgische club, meldt Het Laatste Nieuws.

Mokio vierde donderdag zijn zestiende verjaardag en is dit weekend meteen opgenomen in de wedstrijdselectie door trainer Hein Vanhaezebrouck. Hij kan zaterdag tegen Standard Luik de jongste debutant in het Belgische voetbal worden, voor Nii Lamptey (16 jaar en 6 dagen) en Romelu Lukaku (16 jaar en 11 dagen).

Wedden

Meer odds

Volgens HLN is Mokio het grootste talent dat in Gent rondloopt. Hij wordt omschreven als 'bijzonder matuur, ijzersterk in de duels en goed met de voeten'. "Het is een fenomeen", zeggen jeugdtrainers en makelaars in koor tegen de krant. De jonge mandekker heeft echter nog geen contract, wat in België al mogelijk is vanaf vijftien jaar. Veel Europese clubs zitten achter hem aan, waaronder Ajax en PSV. Ook Lille en Borussia Dortmund maken hem het hof.

KAA Gent doet er alles aan om zijn toptalent te overtuigen. "Ik ga niet over de sommen spreken die we nu aangeboden hebben. Maar het is gigantisch", zei CEO Michel Louwagie. Dat hij nu in de wedstrijdselectie wordt opgenomen, is ook een teken van de Buffalo's richting Mokio.

Volgens de Belgische transferverslaggever Sacha Tavolieri heeft Ajax inderdaad een schriftelijk voorstel gedaan aan Mokio. De Amsterdammers zouden echter niet de prioriteitsoptie zijn. RB Leipzig is het meest concreet, klinkt het.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!