Eenheid bij België ondanks nederlaag

België straalt eenheid uit ondanks nederlaag: 'Overtuigd dat we erg goed speelden'

22 juni om 17:35

Met de teamgeest zit het bij het nationale elftal van België wel goed, ondanks de 0-1 nederlaag tegen Slowakije in hun eerste wedstrijd op het EK. De Rode Duivels hebben vertrouwen in een overwinning op Roemenië.

Belgisch international Jan Vertonghen was enthousiast over het spel van zijn land. "Ik heb de wedstrijd meerdere keren teruggekeken en ik ben er nog steeds van overtuigd dat we goed speelden. Heel goed zelfs. Ook in de eerste helft al. We hadden binnen vijf minuten al twee keer kunnen scoren", sprak hij na afloop.

Topschutter van België, Romelu Lukaku, verprutste een aantal enorme kansen en kwam dus niet tot scoren. Bondscoach Domenico Tedesco heeft vertrouwen in zijn spits. "Ik heb Romelu donderdag uitgebreid gesproken na de training, zoals we vaker doen. Hij zit vol vertrouwen", begon hij.

"Romelu heeft alleen een doelpunt nodig. Al scoorde hij eigenlijk tegen Slowakije, twee keer zelfs, hij had alleen de pech dat ze net niet geldig waren. En natuurlijk wil je dat hij er zes maakt uit zes kansen, maar dat is niet realistisch."

Tedesco is alleen bezig met een overwinning van zijn ploeg. "Ik ben niet bezig met de stand in de groep. Dat zou betekenen dat ik ga rekenen. Of dat ik ga denken aan de gevolgen van een nederlaag. Daar denken wij niet aan. Wij denken aan winnen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!