Fabregas: 'Van Persie de beste spits'

Arsenal- en Barça-icoon: 'Van Persie beste spits met wie ik gespeeld heb'

22 juni om 19:58

Cesc Fabregas steekt de loftrompet over Robin van Persie. Volgens de voormalig middenvelder van Arsenal en FC Barcelona was de Nederlander ná Lionel Messi zelfs de beste aanvaller met wie hij speelde.

Fabregas en Van Persie deelden jarenlang een kleedkamer bij The Gunners. "Ik heb het geluk gehad om met geweldige aanvallers te mogen spelen", begint de 110-voudig Spaans international bij de BBC. Gary Lineker wil weten wie, behalve Messi, de meeste indruk maakte. "Als ik één speler mag noemen die mij het meest heeft verrast, en wiens gehele loopbaan ik heb gevolgd, dan is dat Robin van Persie."

Fabregas slaat Van Persie ook hoger aan dan David Villa, voormalig aanvaller van Barça en Spanje. "Zeker. Robin was completer en klinischer voor het doel. Overall was hij geweldig. En voor het doel kon hij altijd iets onnavolgbaars doen. Hij was echt heel speciaal, met een fantastische mentaliteit. Toen hij jong was, bleef hij urenlang, keer op keer, voor zichzelf doortrainen."

Ook Wayne Rooney vond Van Persie een bijzondere speler. "Ik ging, toen Robin naar Manchester United kwam, video’s van hem kijken. Dan zag ik hoe Fàbregas zich achter hem bewoog en ging ik dat kopiëren. Ik moest de assists gaan geven, want hij was geweldig en verdiende de spotlights."