'Simons dient transferwens in, maar PSV profiteert niet'

'Simons dient transferwens in en Bayern geeft gas, maar PSV grijpt mis'

22 juni om 21:12

Xavi Simons is hard op weg naar Bayern München. De Oranje-international heeft Paris Saint-Germain formeel op de hoogte gebracht van zijn vertrekwens deze zomer, meldt Fabrizio Romano.

Volgens de Italiaanse transerexpert probeert zowel RB Leipzig als Bayern nu om Simons te overtuigen. Hoewel de 21-jarige aanvallende middenvelder pas na het EK de knoop definitief zal doorhakken, lijkt Der Rekordmeister de beste papieren te hebben. Ook Sky Sport-verslaggever Florian Plettenberg meldt dat de zaakwaarnemer van Simons nu concrete onderhandelingen voert met Bayern. 

Een transfer van Simons betekent niet dat de kassa bij PSV rinkelt. De Nederlandse kampioen bedong een clausule, waardoor het recht heeft op een percentage van de transfersom als Simons voor een bepaalde datum wordt verkocht. Alle partijen zetten echter in op een huurdeal, met een verplichte koopoptie in de zomer van 2025. Bayern-directeur Max Eberl, die de Nederlandse spelmaker kent van hun gezamenlijke tijd bij RB Leipzig, maakt zich sterk voor hem.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!