Oostenrijk beducht voor Oranje-duo

Oostenrijk licht Oranje-tweetal uit: 'Dat is grote Nederlandse kracht'

22 juni om 21:45

Oostenrijk vreest de aanvallende kracht van het Nederlands elftal in aanloop naar de EK-clash van dinsdag. De Oostenrijkers zijn in het bijzonder op hun hoede voor Cody Gakpo en Donyell Malen, vertelt assistent-bondscoach Lars Kornetka.

De rechterhand van Ralf Rangnick schoof zaterdag aan bij een persmoment, samen met directeur Peter Schöttel. Voor de Oostenrijkers is een punt vrijwel zeker genoeg om de knock-outfase van het EK te bereiken. Bij winst wordt Oranje zelfs gepasseerd. "Wat we tegen Frankrijk en Polen gebracht en geleerd hebben, zal deze wedstrijd ook van ons vragen", stelt Kornetka, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Tegen Nederland zullen die momenten dat we dieper moeten verdedigen er ook zijn."

Kornetka, die eerder Roger Schmidt assisteerde bij PSV, is onder de indruk van de individuele kwaliteiten van Oranje. "Zij hebben goede spelers die één-tegen-één-situaties kunnen doorbreken. Dit is een grote Nederlandse kracht", stelt hij. "Denk aan Malen of Gakpo. Ze hebben dus sterke vleugelspitsen."

Schöttel kon nog geen duidelijkheid geven over de inzetbaarheid van Gernot Trauner. De Feyenoord-verdediger scoorde tegen Polen, maar raakte later geblesseerd. "We wachten de diagnose nog af. Er is dus nog geen uitsluitsel."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!