Tien gewonden na Twente-ongeluk, waarvan twee ernstig

Meerdere gewonden, twee ernstig na ongeluk bij Twente: 'Verschrikkelijk'

22 juni om 22:23

Bij het ongeval voorafgaand aan de oefenwedstrijd van FC Twente bij STEVO zijn tien mensen gewond geraakt, waarvan twee ernstig. Algemeen directeur Dominique Scholten reageert aangeslagen, nadat een stellage met Tukkerse fans instortte.

"Een verschrikkelijke gebeurtenis. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor", reageert Scholten bij RTV Oost. "Het was snel reageren, dat deden gelukkig veel mensen. Ik hoop dat het geleid heeft tot minder schade bij slachtoffers. Ik zat zelf op de tribune en zag het gebeuren. Je eerste reactie was, rennen en helpen. Ik moet alles nog even de revue laten passeren, verschrikkelijk."

Scholten was onder de indruk van de wijze waarop er gehandeld werd, nadat de stellage instortte. "Bijzonder om te zien hoe iedereen te hulp schiet en iedereen probeert er iets zo goed mogelijk van te maken in een hele nare situatie."

Het ging zaterdag mis toen de spelers het veld betraden. De supportersvereniging in Geesteren trok met behulp van een kraan een enorm spandoek met afbeeldingen van Epi Drost en Arnold Bruggink omhoog. Dat was bevestigd aan een ijzeren stellage, maar die brak af en het geheel viel naar beneden. Er stonden op dat moment zo'n honderd fans achter het doel.