Van der Gijp over België

Gijp lacht om Belg: 'Die schoot bij Excelsior alles richting de parkeerplaats'

22 juni om 23:28
Laatste update: 22 juni om 23:40

René van der Gijp is enorm onder de indruk van de prestatie van Kevin de Bruyne tegen Roemenië. Volgens Van der Gijp heeft België een leuk elftal, al is de achterhoede een enorm zwak punt. België won met 2-0 van Roemenië en is weer helemaal terug in de race.

"Voor De Bruyne heb ik wel enorme bewondering", begint Van der Gijp bij Vandaag Inside Oranje. "Hij moest het doen vandaag en hij deed het. Wat was hij geweldig, wat een speler." Van der Gijp ziet nog een aantal aardige spelers in het Belgische nationale elftal. "Ze hebben wel een paar donkere jongens die aardig kunnen voetballen."

Over de verdediging van de Belgen is Van der Gijp juist niet te spreken. "Ze krijgen best wat kansen tegen. Achterin zit het niet zo lekker in elkaar. Die Wout Faes, dat kan toch niet? Die speelde bij Excelsior en schoot alle ballen richting de parkeerplaats."

Ook Jan Vertonghen heeft volgens Gijp zijn beste tijd gehad. "Naast die Faes staat Vertonghen, die heeft gewoon een rollatortje bij", lacht hij. Dankzij de uitblinkende doelman Koen Casteels wist België uiteindelijk toch de nul te houden tegen de Roemenen.  

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!