De Bruyne blijft ondanks winst met België nuchter

De Bruyne blijft ondanks winst met België nuchter: 'Dit was geen totaalprestatie'

23 juni om 06:48

België deed zaterdagavond goede zaken door te winnen van Roemenië. Kevin De Bruyne was als aanvoerder goed voor een doelpunt. Helemaal tevreden over de prestatie van De Rode Duivels is hij echter niet.

Ondanks de knappe overwinning blijft De Bruyne achteraf nuchter. "Een totaalprestatie was het niet", tekent Sporza op. "Ik denk dat we iets beter hebben gespeeld dan de eerste wedstrijd en toch nog iets meer hebben gecreëerd. In het begin van de tweede helft hebben we wel een paar kansen weggegeven. We zouden nog iets meer moeten scoren, maar de energie was er en de prestatie was goed."

Onder meer de tactische ingrepen van Domenico Tedesco leken De Bruyne geholpen te hebben. Met de inbreng van Youri Tielemans en Dodi Lukebakio op rechts liep het beter dan tijdens de eerste groepswedstrijd, ziet ook De Bruyne. "Ik denk dat we iets aanvallender gespeeld hebben vandaag. Castagne konden we meer diep sturen op rechts en Dodi vonden we vaak tussen de lijnen. Ik denk dat iedereen die gespeeld heeft - ook de invallers - scherp was", besluit de aanvoerder.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!