Trauner heeft telefoongesprek gevoerd met Priske

'Priske heeft zijn filosofie van spelen gedeeld, daar heb ik een goed gevoel bij'

23 juni om 07:40
Laatste update: 23 juni om 08:26

Gernot Trauner heeft een uitgebreid telefoongesprek gevoerd met Brian Priske, de nieuwe trainer van Feyenoord. Eerder had de verdediger al appcontact gehad met de oefenmeester, maar inmiddels hebben ze elkaar beter leren kennen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad erkent Trauner dat hij afgelopen week uitgebreid met Priske heeft gesproken. "Eerst om elkaar te leren kennen. Het was goed om hem te horen. Ik weet ook zeker dat we hem zullen helpen", is de verdediger optimistisch. "Hij heeft zijn filosofie van spelen ook vast een beetje gedeeld. Daar heb ik wel een goed gevoel bij."

Op dit moment is Trauner met Oostenrijk actief op het EK in Duitsland, maar dit was gedurende het afgelopen seizoen geen zekerheid. Voor de winterstop stond hij een maand aan de kant met knieklachten en in de tweede seizoenshelft moest hij twee maanden toekijken door een hamstringblessure. "Fysiek zat het niet altijd mee. Het is daardoor ook een jaar met veel ups en downs geweest. Daardoor ben ik ook extra blij dat dat ik hier bij de nationale ploeg kan zijn", aldus Trauner.

Komende dinsdag neemt Trauner het met Oostenrijk op tegen het Nederlands elftal. Hij heeft geen contact gehad met ploeggenoten Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida, maar wel spreekt hij regelmatig met stafleden van Feyenoord. "Zij appen me steeds, ook omdat ze blij voor me zijn dat ik er alsnog bij ben. En ja, dan gaat het ook vast over de wedstrijd tegen Oranje. We staan constant in contact", besluit de Feyenoord-aanvoerder.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!