Ajax-scout: 'Daarom paste Mikautadze hier niet'

Ajax-scout duidelijk: 'Daarom paste Mikautadze niet bij Ajax'

23 juni om 11:56

Hans van der Zee is van mening dat Georges Mikautadze niet bij Ajax paste. De scout van de Amsterdammers onderstreept de kwaliteiten van de Georgische international, maar vindt hem geen typische Ajax-spits. Dat vertelt hij bij NOS Langs de Lijn.

Voormalig technisch directeur Sven Mislintat betaalde zestien miljoen euro om Mikautadze over te nemen van FC Metz, maar de 23-jarige Georgiër kwam er vervolgens totaal niet aan te pas in de Johan Cruijff Arena. Hij maakte slechts een paar keer zijn opwachting en stond geen enkele keer in de punt van de aanval.

Robert Maaskant, ook aanwezig in de uitzending, wil van Van der Zee weten hoe hij nu aankijkt tegen Mikautadze, die in het shirt van Metz en Georgië veelvuldig scoort. "Mikautadze hebben we ook alweer verkocht, hè", stelt de scout. "Hij was een uitstekende spits bij Metz in de tweede divisie. Op het hoogste niveau moesten we afwachten of hij zou aanhaken. Dat blijkt hij toch ook wel te kunnen, hoewel hij wel gedegradeerd is met Metz."

"Het was alleen niet echt een spits die bij Ajax paste", gaat Van der Zee verder over de 1.76 meter lange Mikautadze. "Ajax heeft in de geschiedenis nog nooit een kleine spits gehad die geslaagd is. Cvitanich heeft een tijdje in de spits gestaan. Dat was ook niet dat je dacht: daar staan de mensen voor op de banken. Heel gek is dat, maar een grote spits is wel een traditie die we hebben. Een spits (bij Ajax, red.) moet twee dingen kunnen en dat is meevoetballen en scoren."

Metz lijkt Mikautadze snel weer te kunnen verkopen. AS Monaco zou twintig miljoen euro voor hem willen betalen.