Ian Maatsen heeft transfer naar Aston Villa te pakken

'Oranje-back ondergaat medische keuring in Wolfsburg en heeft transfer te pakken'

23 juni om 16:48

De kogel is door de kerk: Ian Maatsen verkast van Chelsea naar Aston Villa. De linkervleugelverdediger heeft zijn overstap naar de Premier League vanuit het basiskamp van Oranje in Wolfsburg afgerond, aldus Fabrizio Romano. 

De transfer van Maatsen naar Villa kondigde zich al even aan. Het was nog even wachten op het in orde maken van wat papierwerk, maar dat is nu gebeurd. Romano heeft inmiddels zijn vertrouwde 'here we go' de ether ingestuurd. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Phönix Lübeck

  • logo

    Borussia Dortmund

De 22-jarige linkspoot heeft zijn transfer, waarmee ongeveer 37,5 miljoen pond (ruim 44 miljoen euro) is gemoeid, afgerond in Wolfsburg, de uitvalsbasis van Oranje tijdens het EK in Duitsland. Daar heeft ook de medische keuring plaatsgevonden. 

Maatsen, die in de eerste twee groepswedstrijden niet in actie kwam, tekent in Birmingham een contract voor zes jaar, tot medio 2030. De linksback, die begin deze maand nog de Champions League-finale speelde met Borussia Dortmund, is ook volgend seizoen te bewonderen in het miljardenbal. Villa plaatste zich de voorbije jaargang onder succescoach Unai Emery immers voor de groepsfase.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: