Bergwijn over Weghorst en Ajax

Bergwijn ziet Weghorst en Brobbey grappen: 'Als Wout komt, moet Brian weg'

24 juni om 18:00
Laatste update: 24 juni om 18:00

De mogelijke transfer van Wout Weghorst naar Ajax is onderwerp van gesprek in de spelersgroep van Oranje. Dat bevestigt Steven Bergwijn, aanvoerder van de Amsterdamse club, aan VoetbalPrimeur. Ook laat hij zich uit over het nieuwe begin op De Toekomst.

Terwijl Bergwijn en Brian Brobbey met het Nederlands elftal actief zijn op het EK, is Ajax al begonnen aan de voorbereiding. De huidige aanvoerder zag deze week vanuit Duitsland hoe Ajax opnieuw is begonnen onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. "Af en toe spreek ik Steven (Berghuis, red.) over hoe het daar gaat. Heel veel krijg ik er niet van mee. De focus ligt op het EK. De rest komt na het EK."

Bergwijn sprak nog niet met Farioli, dus ook niet over zijn rol als aanvoerder. "Nee, nog niet. We gaan het zien. Ik heb hem nog niet gesproken. Ik focus me op het EK." De aanvaller vindt het in ieder geval mooi om te zien dat er een frisse wind waait in Amsterdam. "Als er een nieuwe trainer komt is er toch een nieuw begin. Iedereen is dan fel en scherp. Het is belangrijk dat we consistent blijven en die scherpte vasthouden."

'Er worden grapjes gemaakt of Wout zijn schoenen al gepakt heeft'
De focus ligt dus op het Nederlands elftal, waar ook ruimte voor humor is. Er loopt namelijk een mogelijke nieuwe teamgenoot van Bergwijn rond bij Oranje: Wout Weghorst. "Ik zou het niet weten", lacht de aanvaller. Toch bereikte dat nieuws ook Wolfsburg. "Tuurlijk wordt daar over gesproken. Er worden grapjes gemaakt. Of Wout zijn schoenen al heeft gepakt bijvoorbeeld."

Mocht de spits van Burnley inderdaad naar Ajax gaan, dan komt hij daar ook Brobbey tegen. Ook zij kunnen de lol er wel van inzien. "Wout en Brian grappen wel onderling", aldus Bergwijn. "Als Wout komt, moet Brobbey weg. Dat soort grapjes."