Varga blijft roerloos liggen, maar is in stabiele toestand

Hongaarse bond zorgt voor opluchting: Varga na botsing in stabiele toestand

23 juni om 23:14
Laatste update: 23 juni om 23:17

Het EK-duel tussen Schotland en Hongarije heeft zondagavond vanwege een zeer heftige blessure tijdelijk stil gelegen. Er vond een flinke botsing plaats tussen meerdere spelers, waarna Barnabás Varga roerloos op de grond bleef liggen. De 29-jarige spits werd vervolgens met een doek afgeschermd, alvorens hij met behulp van een brancard is afgevoerd. Hij verkeert momenteel in stabiele toestand. 

De Hongaarse Varga clashte tijdens een luchtduel zwaar met enkele spelers nadat doelman Angus Gunn de bal weg probeerde boksen. Varga ging naar de grond, en leek buiten bewustzijn te zijn. Zijn Hongaarse teamgenoten vormden daarna een menselijk schild rond de speler. 

Die trieste beelden deden denken aan het EK van 2021, toen Deens international Christian Eriksen een hartstilstand kreeg. Varga werd uiteindelijk per brancard van het veld gedragen. Een aantal Hongaarse internationals, onder wie Dominik Szoboszlai, was zwaar aangedaan door het heftige voorval. 

Hongaarse bond zorgt voor opluchting
De Hongaarse voetbalbond (MLSZ) heeft niet lang na het laatste fluitsignaal een update gegeven omtrent de gezondheid van Varga. Hij verkeert momenteel in stabiele toestand in een ziekenhuis in Stuttgart. 'Wij informeren u direct als er nieuws is over de status', luidt het bericht.