Van 't Schip erkent interesse van Ajax in Weghorst

Van 't Schip bevestigt Ajax-interesse in Oranje-aanvaller: 'Er is over gesproken'

23 juni om 23:40
Laatste update: 23 juni om 23:44

John van 't Schip heeft zondagavond bij Studio Fußball erkend dat de naam van Wout Weghorst rondzingt bij Ajax. De oud-trainer van de Amsterdammers, die begin volgende maand begint aan een nieuwe adviserende functie, denkt dat de spits het nodige kan toevoegen in de Johan Cruijff ArenA. 

"Als je het bij het Nederlands elftal kan, zal hij het bij Ajax ook wel doen", antwoordt Van 't Schip als hem door NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst gevraagd wordt of Weghorst iets toe kan voegen aan het spel van Ajax. 

Al te veel wil de gestopte trainer niet kwijt over het target van de Amsterdammers. "Wat ik al zei: ik ben gestopt, op vakantie gegaan en ga me per 1 juli weer melden. Maar ik weet dat er over Wout gesproken is. We hebben ook Akpom (Chuba, red.) nog als spits. Het is een beetje teveel van het goede als je er drie hebt, dus er zal wel iets gaan gebeuren", voorspelt Van 't Schip, die naast Akpom en Weghorst ook nog doelt op Brian Brobbey. 

Over ruim een week keert Van 't Schip dus terug bij Ajax, in een nieuwe rol. Toch bestaat er een kans dat hij ooit weer trainer wordt. "Zoals het nu is ga ik in die rol. Dat is ook afgesproken. Maar mocht er echt iets komen wat de moeite waard is, dan is dat mogelijk", doelt hij op zijn eventuele toekomstige nieuwe job als trainer.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: