'Chelsea berooft Barça van spits Guiu door clausule'

'Chelsea berooft Barça van spits door clausule, ook Duran en David in beeld'

24 juni om 07:45

Chelsea is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij Jonathan David en Marc Guiu. Vooral het achttienjarige talent van FC Barcelona is hard op weg naar Stamford Bridge, meldt onder meer Fabrizio Romano.

Guiu kreeg het voorbije seizoen onder Xavi de kans bij Barça. De jonge spits speelde zeven officiële duels in het eerste elftal, waarin hij twee keer scoorde. De Catalanen slaagden er echter nog niet in om zijn contract op te waarderen, waardoor er nog altijd een transferclausule van zes miljoen euro in zijn verbintenis staat. Chelsea is bereid om dat bedrag op tafel te leggen.

De gesprekken tussen Guiu en The Blues zijn inmiddels vergevorderd. De Premier League-topclub heeft daarmee een streepje voor op andere geïnteresseerde clubs. Onder meer Bayern München en Sevilla zouden ook interesse hebben getoond. Voor Barcelona is het een tegenvaller. De La Liga-grootmacht ziet in Guiu een speler voor de toekomst.

Chelsea is sowieso zeer bedrijvig op de transfermarkt. Het Braziliaanse talent Estêvão Willian kwam voor minimaal 35 miljoen euro over van Palmeiras. Daarnaast naderen de Londenaren een deal met Aston Villa over het grote talent Omari Kellyman voor zo'n 22,5 miljoen, schrijven de BBC en The Telegraph. Er wordt nog geprobeerd om Jhon Duran over te nemen van de club uit Birmingham, zoals ook eerder gemeld.

Naast Guiu en Duran geldt David als mogelijke versterking voor de spitspositie. De Canadees ligt nog maar één jaar vast bij Lille en kost minder dan 35 miljoen, weet de BBC. De concurrentie van clubs als Manchester United, Tottenham en West Ham United is wel stevig.