'Minteh zet in op transfer naar Everton'

'Minteh hakt knoop door en zet in op Premier League-transfer'

24 juni om 09:14

Yankuba Minteh zet zijn zinnen op een transfer naar Everton. De negentienjarige vleugelaanvaller, die afgelopen seizoen de nodige indruk maakte bij Feyenoord, wil zich graag in de Premier League laten zien, meldt Fabrizio Romano.

Newcastle United stalde Minteh afgelopen seizoen bij Feyenoord, zodat hij ervaring kon opdoen op een hoger niveau. Die keuze pakte uitstekend uit, want de Gambiaan was in 37 officiële duels goed voor elf doelpunten en zes assists. Minteh speelde daarmee ook in de kijker bij clubs als Borussia Dortmund, Everton, AS Roma, Olympique Marseille en Olympique Lyon. The Toffees lijken nu een streepje voor te hebben op de concurrentie.

Volgens Romano is Newcastle op de hoogte gebracht van het feit dat Minteh naar Everton wil vertrekken. De zaakwaarnemer van de Feyenoord-uitblinker verklapte zondag al dat een snel vertrek in de maak is. "We hebben gesproken met een aantal clubs. Met één van die clubs hebben we een akkoord bereikt. De rest is aan Newcastle", liet hij weten aan The Chronicle.

The Magpies namen Minteh een jaar geleden voor acht miljoen euro over van Odense BK in Denemarken. Nu bedraagt de vraagprijs voor de vleugelflitser zo'n 45 miljoen euro.