Minteh bereikt akkoord met nieuwe club

Zaakwaarnemer van Minteh bevestigt Newcastle-vertrek: 'We hebben akkoord bereikt'

23 juni om 09:15

Yankuba Minteh staat voor een snel vertrek bij Newcastle United. Zijn zaakwaarnemer bevestigt dat de negentienjarige Gambiaan al een akkoord heeft bereikt met een nieuwe club, nadat hij afgelopen seizoen hoge ogen gooide bij Feyenoord.

Newcastle stalde Minteh in Rotterdam, zodat hij ervaring kon opdoen op een hoger niveau. Die keuze pakte uitstekend uit, want de vleugelaanvaller was in 37 officiële duels goed voor elf doelpunten en zes assists. Het bracht The Magpies tegelijk in een spagaat. De Premier League-club ziet de potentie in Minteh, maar kan een transferklapper goed gebruiken om zelf de markt op te gaan.

Volgens The Chronicle heeft Newcastle een prijskaartje van liefst 47 miljoen euro op Minteh geplakt. Dat schrikt clubs echter niet af. Borussia Dortmund, Everton, AS Roma en Olympique Marseille toonden al interesse. "Het klopt dat Newcastle bereid is om de speler te verkopen als ze een goed bod ontvangen", vertelt Bakary Bojang, de zaakwaarnemer van Minteh, aan de lokale krant. "We hebben gesrpoken met een aantal clubs. Met één van die clubs hebben we een akkoord bereikt. De rest is aan Newcastle."

Newcastle-huurmanager Shola Ameobi liet zich al lovend uit over de progressie die Minteh bij Feyenoord heeft geboekt. "Yankuba Minteh heeft het fantastisch gedaan. We wilden zien of hij op dat niveau kon spelen. Het was een grote stap vanuit Denemarken met Odense, maar met de instelling die hij heeft, is het hem gelukt. Hij is atletisch begaafd, en we wisten dat hij zich tactisch en technisch zou ontwikkelen."

Desondanks ligt de toekomst van Minteh dus niet op St. James' Park, waar hij een contract heeft tot medio 2028. Naast bovengenoemde clubs toonde ook het Liverpool van Arne Slot al interesse, zo schreef The Telegraph.