Trauner mist duel met Oranje

Update: Rangnick bevestigt absentie Trauner tegen Oranje

24 juni om 14:57
Laatste update: 24 juni om 14:57

Oostenrijk zal het zonder Gernot Trauner moeten doen tegen het Nederlands elftal, meldt de NOS. De verdediger van Feyenoord was in de wedstrijd tegen Polen nog trefzeker met zijn hoofd, maar moet het duel met Oranje laten schieten wegens een blessure.

Trauner verheugde zich enorm om tegen Nederland te spelen, maar daar zal het niet van komen. De 32-jarige centrumverdediger begon de eerste groepswedstrijd tegen Frankrijk nog op de bank, maar kreeg tegen Polen vanaf minuut één het vertrouwen van de bondscoach. Dat betaalde zich uit, want Trauner kopte na negen minuten de openingstreffer tegen de touwen.

Na een klein uur spelen viel Trauner uit met een bovenbeenblessure. Daar heeft hij naar verluidt nog altijd last van, waardoor hij de ontmoeting met Oranje niet gaat halen. De kans dat oud-Ajacied Maximilian Wöber daardoor terugkeert in de basis lijkt groot. Wöber maakte tegen Frankrijk een ongelukkig eigen doelpunt, waardoor de Oostenrijkers met 0-1 verloren.

Update: Gernot Trauner kan dinsdagavond niet in actie komen tegen het Nederlands elftal. Dat bevestigt bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk op een persconferentie. De Feyenoord-verdediger viel in het groepsduel met Polen uit met een spierblessure, nadat hij in de eerste helft de score nog had geopend.

Volgens Rangnick wordt een eventuele achtste finale ook een race tegen de klok voor Trauner.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!