Spanje riskeert boete voor meespelen Yamal

Spanje riskeert boete van 30.000 euro als Yamal 90 minuten speelt tegen Albanië

24 juni om 15:14

Spanje loopt mogelijk tegen een forse boete aan als Lamine Yamal de wedstrijd tegen Albanië volmaakt. De regels in Duitsland gooien wellicht roet in het eten voor de uitblinker van de Spanjaarden.

Volgens de Duitse regels mogen jongeren onder de 18 jaar niet tot langer dan 20:00 uur doorwerken. Voor het EK is het limiet opgehoogd naar 23:00 uur, maar daardoor wordt de wedstrijd tussen Spanje en Albanië (start om 21:00 uur) alsnog krap voor Yamal. In theorie is het duel om 23:00 uur wel afgelopen, maar volgens de regels tellen ook het douchen en de mediaverplichtingen mee. Als Yamal de negentig minuten volmaakt, lijkt hij de tijdslimiet niet te redden.

Mocht Spanje de limiet van 23:00 uur voor Yamal overschrijden, dan riskeert de voetbalbond een boete van 30.000 euro. Of Spanje die boete ook daadwerkelijk krijgt is nog maar de vraag. Een Duitse arbeidsexpert liet tegenover BILD weten dat het hoogst uitzonderlijk zou zijn als Spanje beboet wordt. "Tot nu toe hebben autoriteiten nooit actie ondernomen tegen dergelijke voorvallen in de sportsector".

Het zestienjarige wonderkind Yamal deed tot nu toe in allebei de EK-wedstrijden van Spanje mee. In beide wedstrijden werd hij wel eerder naar de kant gehaald. In de eerste wedstrijd tegen Kroatië produceerde Yamal ook nog een assist.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!