Deschamps positief over herstel van Mbappé

Deschamps positief over herstel Mbappé: 'Maar tegen Oranje wilde hij ook spelen'

24 juni om 20:33

Didier Deschamps wilde nog geen uitsluitsel geven over het meespelen van Kylian Mbappé tegen Polen. De spits is zelf optimisch, maar de bondscoach zag datzelfde optimisme ook voor de wedstrijd tegen Oranje.

"Hij wordt elke dag beter", luidt de eerste hoopvolle conclusie van Deschamps op zijn laatste persconferentie. "Gisteren was hij op de training, de blauwe plek is verdwenen en hij raakt gewend aan het spelen met een masker. Het masker hindert hem nog wel, maar dat is een kwestie van wennen.” Na een aantal positieve woorden tempert Deschamps de verwachtingen rond Mbappé nog wel. “Tegen Nederland was hij zelf ook positief."

Mbappé speelde afgelopen zaterdag wel weer mee in een oefenwedstrijd van Frankrijk tegen een Duitse jeugdploeg. Daar was hij de uitblinker met twee goals en twee assists. Ronald Koeman onthulde laatst dat hij met Oranje ook graag een oefenwedstrijd wilde spelen tijdens het EK. De reserves zouden dan wedstrijdritme opbouwen, maar het oefenduel vond uiteindelijk geen doorgang.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!