Arnautovic noemt Nederland zijn tweede thuis

Recordinternational Oostenrijk lovend: 'Nederland is mijn tweede thuis'

24 juni om 21:15

Marko Arnautovic ziet het duel met Oranje als een ‘bijzonder moment’. De aanvaller die in het verleden uitkwam voor FC Twente ziet Nederland als zijn tweede thuis.

Arnautovic heeft Nederland een tijdje geleden achter zich gelaten, maar tegen de NOS vertelt hij dat hij het land nooit is vergeten. "Dit is een speciaal moment voor mij. Nederland is een soort tweede thuis voor mij. Ik ben daar al op jonge leeftijd heen gegaan en ben daar goed opgevangen." Arnautovic stond van 2007 tot 2010 onder contract bij FC Twente. Hij werd één jaar uitgeleend aan zijn huidige club Internazionale, alvorens hij naar Werder Bremen vertrok.

De Oostenrijks recordinternational (113 interlands) speelt nu bij Internazionale met spelers als Stefan de Vrij, Denzel Dumfries en Davy Klaassen. De spits leerde al goed Nederlands en door die jongens wordt hij gedwongen om zijn Nederlands goed bij te houden. Ondanks zijn liefde voor ons land, wil hij wel dolgraag winnen dinsdag. "Ik heb veel respect voor de spelers en de trainer van Oranje. Het is een goede ploeg, maar uiteraard wil ik de wedstrijd winnen."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!