Vitesse bereikt akkoord met Parry over schulden

'Doorbraak in Vitesse-crisis: investeerder bereikt akkoord met schuldeiser Parry'

24 juni om 23:30

Guus Franke, de nieuwe beoogde investeerder van Vitesse, heeft een akkoord bereikt met schuldeiser Coley Parry. Dat meldt De Gelderlander. Daarmee is Vitesse weer een stap dichter bij de redding.

Vitesse had nog een schuld van 14,3 miljoen euro bij de Amerikaan, maar Franke heeft daar nu een akkoord over bereikt. Parry zou twee jaar geleden de nieuwe eigenaar worden van de Arnhemse club, maar die overname werd niet goedgekeurd door de KNVB. Het zou wel gaan om een principe-akkoord wat betreft de schulden en de komende dagen wordt die afspraak dus uitgewerkt. 

De club uit Arnhem wacht op dit moment nog op een antwoord van de KNVB over het behoud van de licentie. Het nieuwe akkoord met Parry zal in die beslissing niet mee worden genomen, aangezien er nog een aantal andere zaken opgelost moeten worden. Zo moet Vitesse nog overeenstemming vinden met de ING over het door laten lopen van de rekening van de club.

Vitesse en Franke moeten nog wel langs de KNVB, aangezien de bond de langjarige investering van de zakenman nog goed moet keuren. Toch is het akkoord met Parry een belangrijke stap voor Vitesse, aangezien de Amerikaan met afstand de grootste schuldeiser van de club was.

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!