Rangnick: 'Nederland is individueel net zo goed als Frankrijk'

Veel ontzag voor Oranje: 'Sinds Cruijff al op zoek naar speelse oplossingen'

25 juni om 06:40
Laatste update: 25 juni om 06:44

Ralf Rangnick is op zijn hoede voor de kwaliteiten van het Nederlands elftal, maar is in Berlijn niet van plan voor een gelijkspel te spelen. Hoewel een remise voor Oostenrijk voldoende is voor een plek bij de laatste zestien gaat de oefenmeester 'gewoon' vol voor de winst. 

"Wij hebben niet een ploeg die erop gericht is om op een gelijkspel te spelen", vertelt de strijdvaardige Rangnick op de persconferentie in aanloop naar het treffen in Berlijn. "Het liefst eindig ik als eerste, maar dan moet Frankrijk ook niet winnen."

De bondscoach van Oostenrijk beseft overigens dat winnen van Oranje een lastige klus wordt. "De Nederlanders spelen zoals Nederlanders altijd spelen. Sinds de tijd van Johan Cruijff zijn ze al op zoek naar speelse oplossingen. We hebben dinsdag een absolute topprestatie nodig om te winnen, want Nederland is individueel net zo goed als Frankrijk."

Oostenrijk heeft na de zege op Polen drie punten. Dat zou theoretisch genoeg kunnen zijn om als een van de beste vier nummers drie door te gaan naar de volgende ronde. Rangnick gaat toch liever vol voor de eerste of tweede plaats in groep D. "Ik heb gekeken naar de scenario's als we derde eindigen, maar daar ben ik op een gegeven moment maar mee gestopt. Dat was me veel te ingewikkeld. Het belangrijkste is dat we gewoon de laatste zestien halen."

Nederland - Oostenrijk begint dinsdag om 18.00 uur. Tegelijkertijd kruisen ook Frankrijk en het al uitgeschakelde Polen de degens. 

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!