Vinícius ziet grote tekortkomingen op Copa América

Vinícius ziet grote tekortkomingen op Copa América: 'Om het ons moeilijk te maken'

25 juni om 14:14
Laatste update: 25 juni om 15:57

Vinícius Junior baalt van het gelijke spel waarmee Brazilië de Copa América is begonnen. De Seleção kwam maandagnacht niet verder dan een bloedeloos gelijkspel tegen Costa Rica. De aanvaller is niet te spreken over de wedstrijd én heeft nog meer te klagen.

"We hebben geen excuses, maar het veld helpt ongetwijfeld niet", stelt Vinícius na afloop van het eerste groepsduel tegen de aanwezige media. "De kwaliteit van de velden in Zuid-Amerika en Europa zijn totaal verschillend van elkaar. Ze hebben de omvang van de velden ook verkleind om het ons moeilijker te maken."

Toch heeft Brazilië volgens de aanvaller aanknopingspunten gevonden. "We moeten ons verbeteren zodat we mooie dingen kunnen blijven doen, los van de omstandigheden. Het zal een moeilijk toernooi worden, maar we doen ons best om vreugde in ons land te brengen. Natuurlijk willen onze fans een reactie, maar we gaan beetje bij beetje verder en ik ben er zeker van dat we in de volgende wedstrijd veel beter zullen spelen."

Desondanks is Vinícius, die zelf na een krappe zeventig minuten werd gewisseld, nog niet uitgeklaagd. "We weten hoe dit toernooi zal zijn, hoe de velden eruit ziet en hoe de scheidsrechters en spelers zullen zijn. Ik weet ook dat ik moet verbeteren en wat ik zou kunnen betekenen voor het team en ons land. De trainer is nieuw en de spelers ook en daarom hebben we tijd nodig", stelt hij.

Brazilië speelt nog twee overige groepswedstrijden tegen Colombia en Paraguay. Colombia leidt de groep momenteel, dankzij een 2-1 overwinning op Paraguay.

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!