Wöber deelt pittige anekdote over Rangnick

Oostenrijkse oud-Ajacied deelt anekdote over Rangnick: 'Nog nooit zo boos gezien'

25 juni om 14:25
Laatste update: 26 juni om 20:52

Maximilian Wöber is enorm te spreken over de Ralf Rangnick. De Oostenrijkse bondscoach heeft een winnaars-mentaliteit in de ploeg geslepen en de oud-Ajacied deelt een pittige anekdote die hier medeverantwoordelijk voor is.

Na het gelijkspelt tegen Frankrijk in juni 2022 zijn de spelers erg tevreden. Ondanks het feit dat Kylian Mbappé in de slotfase gelijkmaakt, zijn ze positief gestemd met een punt. Tot Rangnick de kleedkamer binnenloopt. Die is helemaal niet trots. Ralf Rangnick houdt zijn spelers streng voor: een wedstrijd op deze manier weggeven mag nooit meer gebeuren, ongeacht de tegenstander. Dit is de eerste herinnering van de Oostenrijkse international Max Wöber aan zijn huidige bondscoach.

"Ik heb nog nooit een trainer zó boos gezien als Rangnick toen", vertelt Wöber in aanloop naar het EK aan de NOS. "Wij zaten daar met het gevoel dat we iets knaps hadden gedaan en op de goede weg waren. Maar hij zei dat we alleen op de goede weg hadden gezeten als we die 1-0 over de streep hadden getrokken."  

Dat moment heeft volgens de verdediger veel veranderd bij de Oostenrijkse ploeg. "We zijn gaan beseffen dat het niet genoeg is dat je laat zien dat je kán winnen, maar dat je dan ook móét winnen."

Dinsdagavond staan Nederland en Oostenrijk tegenover elkaar in het laatste groepsfaseduel van het EK. Oranje is al geplaatst voor de volgende ronde, Oostenrijk zit ook tegen de knock-out fase van het toernooi. 

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!