Hancko weer op het trainingsveld met Slowakije voor cruciaal groepsduel

Goed nieuws vanuit Slowakije: Feyenoorder meldt zich weer op trainingsveld

25 juni om 14:37
Laatste update: 25 juni om 14:39

Goed nieuws uit het Slowaakse kamp: Dávid Hancko is weer op het trainingsveld verschenen en lijkt het laatste groepsduel met Roemenië te kunnen spelen. De verdediger van Slowakije moest het duel met Oekraïne nog halverwege de tweede helft staken wegens een vermeende liesblessure. Het meespelen in het duel met Roemenië werd onzeker geacht.

Halverwege de tweede helft van het duel tussen Slowakije en Oekraïne probeerde Hancko een hoge bal te controleren. Daarbij leek het erop dat hij een liesblessure opliep. Met veel pijn bleef hij op het veld liggen. Hoewel de verdediger probeerde nog even door te spelen, moest hij uiteindelijk toch gewisseld worden.

In Slowakije werd gevreesd voor het einde van zijn toernooi, maar een MRI-scan wees uit dat het meeviel. Dinsdag staat de linkspoot zelfs weer op het trainingsveld.Het is aannemelijk dat bondscoach Francesco Calzona woensdag weer een beroep kan doen op zijn steunpilaar.

Voor Slowakije staat er een cruciaal groepsduel op het programma. In Groep E staan alle landen op drie punten. Slowakije neemt het op tegen de Roemenen. België staat tegenover Oekraïne. Beide wedstrijden starten om 18.00 uur.