Koeman voert drie wijzigingen door bij Oranje

VI: Koeman voert drie wijzigingen door bij Oranje, Veerman keert terug

25 juni om 16:09
Laatste update: 25 juni om 16:25

Volgens Voetbal International speelt Ronald Koeman dinsdag met drie andere spelers in zijn basiself bij Oranje. Voor het duel met Oostenrijk voert hij in elke linie een wijziging door.

Zo zal Lutsharel Geertruida waarschijnlijk voor het eerst dit EK in de basis starten. Hij vervangt Denzel Dumfries. Ook Joey Veerman lijkt terug te keren in de basiself. Dat gaat dan weer ten koste van Xavi Simons, die afgelopen wedstrijd tegen Frankrijk nog als aanvallende middenvelder begon. Voorin krijgt Donyell Malen de voorkeur boven Jeremie Frimpong als rechtsbuiten.

Met het wisselen van Simons en het inbrengen van Veerman, komt Tijjani Reijnders hoger op het veld te spelen. De middenvelder van AC Milan is nu de meest aanvallende middenvelder, met daarachter het duo van PSV. Malen zal dus vanaf rechts komen en Cody Gakpo vanaf links. Memphis Depay start in de spits, iets wat Koeman al verklapte op zijn laatste persconferentie.

Of er een wissel tussen zit die met een blessure te maken heeft, is onbekend. Wel vertelde Johan Derksen maandag in Vandaag Inside Oranje, dat Dumfries wat pijntjes zou hebben en dat Geertruida hem zou vervangen. Of dit daadwerkelijk zo is, valt nog te zien. Of Joshua Zirkzee op de bank plaats zal nemen is nog niet bekend. Hij miste eerder deze week nog twee trainingen vanwege ziekte.

Verwachte opstelling: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Veerman, Reijnders; Malen, Memphis, Gakpo.