Van Hooijdonk vergelijkt Arnautovic met Memphis

Van Hooijdonk trekt aparte vergelijking: 'Als iemand op Memphis lijkt is hij het'

25 juni om 17:56
Laatste update: 25 juni om 18:21

Pierre van Hooijdonk vindt Memphis Depay en Marko Arnautovic opvallend veel op elkaar lijken. Niet qua uiterlijk, maar qua gedrag en spel binnen en buiten het veld. Toch heeft Arnautovic ook nog wat dingen die hij beter kan dan Memphis.

"Hij stond bij Bologna in zijn eentje in de spits en maakte toen echt heel veel goals. Hij is zo onvoorspelbaar en zowel met zijn rug naar de goal als in de zestien meter heel goed", vertelt Van Hooijdonk bij de NOS over het spel van Arnautovic toen de analist hem voor het laatst volgde. "Als je Memphis eigenlijk met iemand kunt vergelijken zowel buiten als binnen het veld, dan is het Arnautovic wel."

Buiten het veld ziet Van Hooijdonk ook gelijkenissen. "Ook graag het laten zien wat iemand bezit." Toch zijn er qua voetbalspel de meeste dingen die de twee hetzelfde hebben, volgens Van Hooijdonk. "In het veld vooral qua power en duelkracht. Daarin zijn ze echt vergelijkbaar. Het enige verschil is dat Arnautovic iets meer een nummer 9 is dan Memphis. Hij heeft nog wel die diepteloopjes en die zie je bij Memphis zelden nog. Arnautovic is wel een geweldenaar hoor een geen pretje om tegen te spelen als voorstopper."

Ook tafelgenoot Rafael van der Vaart is onder de indruk van de beresterke spits van Oostenrijk. "Het is een blok beton wat je tegenkomt. Vroeger was hij echt een jochie en nu is het echt een vent. Ik was hem een beetje kwijt, maar nu is hij er weer."

Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer over Oranje en het EK, Memphis & Virgil, Ajax en meer!