Memphis tevreden met eigen prestatie tegen Oostenrijk

Memphis reageert op kritiek: 'Die wil de trainer daarvoor terugbetalen'

25 juni om 22:34

Memphis Depay kijkt tevreden terug op zijn eigen spel tegen Oostenrijk. De aanvalsleider van Oranje wist zijn eerste doelpunt van het EK te maken, maar kon niet voorkomen dat het Nederlands elftal met 2-3 onderuit ging tegen de Oostenrijkers.

In gesprek met de NOS wordt Memphis na afloop gevraagd of zijn doelpunt nog een goed gevoel geeft aan de avond van de wedstrijd. "Ja, natuurlijk", antwoordt Memphis stellig. "Ik had sowieso wel het gevoel dat ik bij vlagen betrokken was bij momenten en andere spelers in posities bracht. In de duels, zeker de eerst helft, was ik sterk. Maar goed, uiteindelijk doet het er niet toe of ik wel of niet scoor als je verliest."

Na de duels met Polen en Frankrijk kreeg Memphis te maken met veel kritiek. Op de laatste persconferentie voorafgaand aan het duel met Oostenrijk sprak bondscoach Ronald Koeman openlijk zijn vertrouwen uit in de aanvaller. "Ik krijg dat soort dingen eigenlijk niet mee", zegt Memphis daarover. "Maar ik ken de trainer en ik weet dat hij vertrouwen in mij heeft. Dat is altijd goed, zeker voor een creatieveling die het vertrouwen van de trainer voelt. Die wil de trainer daarvoor terugbetalen. Dat is sowieso belangrijk."

Door de recente prestaties van Memphis is er veel discussie over de spitspositie bij Oranje. De Oranje-international laat weten dit maar 'half' mee te krijgen. "Natuurlijk heb je mensen die dat misschien in je gezicht gooien", aldus Memphis. "Uiteindelijk is er altijd concurrentie. Ik zit hier al zo’n tien jaar. Ik probeer belangrijk te zijn voor het team en uiteindelijk bepaalt de trainer wie dat gaat doen. Uiteindelijk hebben we iedereen nodig. Je zag bijvoorbeeld dat de invallers extra energie brachten. Uiteindelijk moet ik ook altijd op mijn tenen lopen om het team te helpen en mijn beste kwaliteiten te tonen. Vandaag vond ik mezelf zeker beter dan tijdens de eerste twee wedstrijden."

Achterkamertjespolitiek bij Oranje? Luister de Oranjekantine met Ronald de Boer en Chris Woerts hieronder!