Geen gedroomde Ajax-transfer voor Pachuca-uitblinker Sánchez

'Gedroomde Ajax-transfer komt er niet: Pachuca-uitblinker maakt binnenlandse stap'

26 juni om 11:38
Laatste update: 26 juni om 11:45

Erick Sánchez gaat geen transfer maken naar Ajax, zo meldt de Mexicaanse journalist Fernando Esquivel. De aanvallende middenvelder van Pachuca, een partnerclub van de Amsterdammers, werd in verband gebracht met een stap naar Ajax, maar hij gaat een contract tekenen bij Club América. 

Eerder meldde Mexicaanse media dat de 24-jarige Sánchez een vertrekwens had ingediend bij Pachuca en hij zou een voorkeur hebben voor een transfer naar Ajax. De Mexicaan leek voor een stap naar Europa te staan, maar hij staat op het punt om een contract te tekenen bij Club América in zijn geboorteland.

Volgens Esquivel gaat Sánchez een verbintenis tekenen tot medio 2028 bij Club América. Er zal een clausule in zijn contract worden opgenomen, waardoor de aanvallende middenvelder in de zomer van 2026 kan vertrekken naar Europa. Hij zal een van de best betaalde spelers worden in de Mexicaanse competitie.

In het afgelopen seizoen speelde Sánchez 38 wedstrijden in dienst van Pachuca. De middenvelder was hierin negen keer trefzeker en gaf negen assists. Op dit moment behoort de middenvelder tot de selectie van de Mexicaanse ploeg op de Copa América. In de eerste groepswedstrijd tegen Jamaica (1-0 winst) kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!