De Zeeuw trekt Koeman in twijfel

De Zeeuw trekt Koeman in twijfel: 'Lijkt wel alsof hij spelers niet kan motiveren'

26 juni om 13:25
Laatste update: 26 juni om 14:20

Demy de Zeeuw vraagt zich af of Ronald Koeman wel in staat is om de spelers van Oranje genoeg te motiveren. Net als vrijwel iedereen vindt ook de oud-middenvelder dat het Nederlands elftal tegen Oostenrijk een belabberde wedstrijd op de mat legde. 

"Het was slecht", begint de Zeeuw, die ingebeld wordt door ESPN. "Heel slecht. Je kan je niet voorstellen dat je met zulke goede spelers, zo slecht kan spelen." De wanprestatie van Oranje ligt ook bij Koeman, vindt de voormalig international en speler van onder meer AZ en Ajax. "Het lijkt wel alsof Koeman de spelers niet kan motiveren. Als je al drie wedstrijden zo voor de dag komt, heb je toch een probleem."

Ondanks alle negativiteit die momenteel rond Oranje hangt, houdt De Zeeuw vertrouwen. "We zitten nog in het toernooi en Nederland zou nog kunnen groeien. Dan moet er wel wat veranderen. De andere toplanden hebben het ook bijna allemaal moeilijk. Nu kom je in de knock-outfase, dus je kan er elk moment uit liggen. Maar je kan ook zomaar van een topland winnen en dat kan je een boost geven. Het lijkt erop dat we tegen Engeland moeten. Daar zijn we ook niet bepaald van onder de indruk, dus het toernooi hoeft nog niet voorbij te zijn."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!