Genee over Kökcü en Nederlands elftal

Onthulling Genee: 'Zijn manager zei dat hij net niet goed genoeg voor Oranje was'

27 juni om 06:12
Laatste update: 27 juni om 06:28

Wilfred Genee komt bij Vandaag Inside met een opvallende claim over Orkun Kökcü. De presentator stelt te weten waarom de middenvelder van Benfica en diens entourage voor een interlandcarrière bij Turkije hebben gekozen.

Kökcü groeide op in Haarlem en speelde een groot deel van zijn jeugd bij Feyenoord. De 23-jarige middenvelder had dus ook kunnen kiezen voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. René van der Gijp denkt dat Kökcü in het huidige Oranje kans maakt op een basisplaats. "Ja, hoor. Althans, niet als iedereen fit is", zegt hij in de talkshow.

"Zou hij Joey Veerman uit de basis kunnen spelen?", vraag Özcan Akyol zich af. "Ik denk het wel, maar misschien Tijjani Reijnders ook wel", antwoordt Van der Gijp. "Hij speelt bij een grote club." Genee haakt in en weet waarom het niet zover is gekomen. "Zijn manager, Ali Dursun, zei tegen mij dat hij waarschijnlijk net niet goed genoeg was voor Oranje, dat ze daarom voor Turkije hebben gekozen. Dat heeft hij toen een keer tegen mij gezegd", onthult hij. "Toen zei ik: je weet toch niet hoe goed hij gaat worden?"

Kökcü is een gewaardeerde kracht op het middenveld van Turkije en kwam in alle groepswedstrijden dit EK in actie. In de achtste finales neemt Turkije het op tegen Oostenrijk. De winnaar van dat duel treft in de kwartfinales Roemenië of Oranje.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!