Derde plek gunstig: zo worden de kansen op de EK-titel voor Nederland ingeschat

Derde plek gunstig: zo worden de kansen op de EK-titel voor Nederland ingeschat

28 juni om 12:00
Laatste update: 28 juni om 10:32

ADVERTORIAL - Nederland sloot de groepsfase met een kater én een derde plek af, maar vanwege verrassende resultaten is het op papier te kloppen Roemenië de tegenstander in de achtste finales. Bovendien ontloopt Oranje het merendeel van de toplanden richting de finale. Bookmaker Unibet is positief gezind over de kansen van Oranje en zo worden deze ingeschat. 

Kansen verbeterd voor Oranje

In de groepsfase gebeurden er enkele verrassende dingen en zo ging onder meer Oostenrijk er met de groepswinst vandoor in de groep met Frankrijk en Nederland. De derde plek is echter allesbehalve ongunstig voor Oranje: met Roemenië als tegenstander wordt een topland ontweken én bovendien zit ons land in de 'veilige' rechterrij. 

Oranje kende in december en maart nog een odd van 17.00 om het EK naar zich toe te trekken, maar door de gunstige loting is deze al flink verbeterd: een EK-titel van Nederland levert je nu een odd van 13.00 op. Engeland is de favoriet met een odd van 4.50, maar The Three Lions lieten in de groepsfase geen overtuigend spel zien.

Een saillant detail is de kansen van Oranje op een finaleplek. Waar landen als Frankrijk (6.50) en Portugal (7.50) een veel grotere kans krijgen het EK te winnen, is het verschil voor een finaleplek klein. Dit zal alles te maken hebben met de mogelijke route die Oranje kan afleggen en hoe de toplanden kunnen worden ontweken. Waar Portugal een odd van 5.00 krijgt om de finale te halen, staat die van Nederland slechts op 4.25.

Nederland is tegen Roemenië de grote favoriet, ook na de mindere wedstrijd tegen Oostenrijk. Zo krijg je 1.20 keer je inleg wanneer de kwartfinales worden bereikt. Een plek in de halve finale levert je 1.90 keer je inleg op. 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 24+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust