Lijst EK-favorieten The Athletic

Oranje niet in top tien EK-kanshebbers The Athletic-lijst, Oostenrijk staat tweede

27 juni om 19:28
Laatste update: 27 juni om 22:35

Oranje behoort niet tot de top tien landen die het meest kans maken op de EK-eindzege. Dat komt naar voren uit een artikel van The Athletic. Volgens het Engelse medium zijn er dertien landen die meer kans maken op de winst in Duitsland.

The Athletic keek bij het maken van de lijst niet enkel naar de objectieve factoren. Ook subjectieve punten werden meegenomen, zoals attractiviteit en het gevoel van de fans. Volgens het medium zijn de beste landen immers de landen waar het liefst naar gekeken wordt. Aspecten als doelpunten, expected goals en de tijd die landen doorbrengen in de zestien van het opponent spelen ook een rol.

De wedstrijden van Oranje worden als ‘zeer attractief’ bestempeld. We doen het op dat gebied zelfs beter dan bijvoorbeeld Duitsland. Alleen Spanje en Portugal zijn nog attractiever. Toch is het Nederlands elftal in zijn geheel op de veertiende plaats terug te vinden.

Landen als Oostenrijk, Zwitserland, Georgië en Slovenië staan boven Oranje. Alleen Frankrijk en Slowakije scoren minder op de ranglijst van The Athletic.

De ranglijst: 
1. Spanje
2. Oostenrijk
3. Zwitserland
4. Portugal
5. Georgië
6. Turkije
7. Duitsland
8. Slovenië
9. Roemenië
10. België
11. Italië
12. Denemarken
13. Engeland
14. Nederland
15. Frankrijk
16. Slowakije

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!