Mikautadze wil naar Monaco

'Ex-Ajacied én EK-uitblinker zet zinnen op transfer naar top van Ligue 1'

27 juni om 19:50
Laatste update: 27 juni om 22:34

Georges Mikautadze heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar AS Monaco. De oud-Ajacied kan ook rekenen op interesse van RC Lens. Dat meldt Gianluca Di Marzio.

Momenteel is Mikautadze met Georgië actief op het EK en dat legt hem geen windeieren. De spits scoorde al drie keer voor zijn land en is de topscorer van het eindtoernooi in Duitsland. Mede door die prestaties kan de aanvaller rekenen op interesse uit de top van de Ligue 1. AS Monaco aast al langer op de diensten van Mikautadze, maar ook Lens zou hem willen aantrekken.

Mikautadze zou zelf zijn zinnen hebben gezet op een transfer naar de Monegasken. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Di Marzio. Naast AS Monaco en Lens werd ook Atlético Madrid gelinkt aan de aanvaller.

Ondanks de goede prestaties van Mikautadze bij Metz degradeerde de club uit de Ligue 1. Toch lichtte de degradant de optie tot koop op de spits. Nadat Ajax vorige zomer zestien miljoen euro ontving voor Mikautadze ontvingen de Amsterdammers een jaar later dertien miljoen euro. De kans is groot dat Metz binnen korte tijd miljoenen winst maakt op de Georgiër.

Mikautadze wist bij Ajax allesbehalve te overtuigen in een halfjaar. In negen duels gaf hij geen enkele assist en maakte hij geen enkel doelpunt.  

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!