'Mislintat wil Ajax mogelijk verlossen van miskoop'

'Mislintat overweegt met Dortmund aan te kloppen voor Ajax-miskoop'

28 juni om 10:58

Sven Mislintat overweegt om bij Ajax aan te kloppen voor Borna Sosa. Hij is met Borussia Dortmund op zoek naar een vervanger voor Ian Maatsen en de 26-jarige Kroaat prijkt op het lijstje, stelt het Duitse LigaInsider.

Dortmund probeerde tevergeefs om Maatsen te behouden, maar de Oranje-international gaat bij Aston Villa aan de slag. De Duitse topclub toont nu interesse in Ferdi Kadioglu. De Turkse international geldt als het belangrijkste doelwit, alleen heeft hij een fors prijskaartje. Fenerbahçe vraagt ongeveer dertig miljoen euro voor de oud-speler van NEC. Als het Die Borussen niet lukt om de prijs te drukken, dan wordt er mogelijk doorgeschakeld.

In dat geval heeft Dortmund nog twee kandidaten, onder wie Sosa. Mislintat haalde hem vorige zomer naar Ajax, maar de Kroatisch international deelde in de malaise in de Johan Cruijff Arena. Hij speelde slechts zestien Eredivisie-duels, waarvan tien als basisspeler. Het is duidelijk dat de Amsterdammers alweer openstaan voor een transfer van Sosa, wiens waarde op zo'n 7,5 miljoen euro wordt geschat.

Mogelijk helpt Mislintat zijn oude club een handje door de vleugelverdediger naar Dortmund te halen. De Duitse technisch directeur pikte Sosa een jaar geleden op bij VfB Stuttgart. Om die transfer was destijds veel te doen vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Ajax startte een onderzoek en niet veel later werd Mislintat aan de kant gezet.

Naast Sosa is ook Patrick Dorgu in beeld bij de verliezend Champions League-finalist. De pas negentienjarige Deen speelt momenteel voor Lecce in de Serie A.