Dijkhuizen stelt Den Uil aan als opvolger van Dijkhuizen

Excelsior stelt opvolger Dijkhuizen aan: jongste trainer in betaald voetbal

28 juni om 18:37
Laatste update: 28 juni om 18:40

Excelsior heeft Ruben den Uil aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 33-jarige oefenmeester is sinds 2021 in dienst bij de Kralingers als assistent-trainer en behaalde in juni zijn benodigde trainerspapieren.

Naast de aanstelling van Den Uil is Adrie Koster als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Excelsior. De 69-jarige trainer was tussen 1993 en 2003 hoofdtrainer van de Kralingers. "Adrie zal met zijn staat van dienst, ervaring en empathisch vermogen van enorme toegevoegde waarde zijn. Hij is heel enthousiast over wat we willen creëren en over de mensen waarmee we dat willen doen", legt Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior, uit in gesprek met de clubkanalen.

Technisch manager Niels van Duinen heeft op zijn beurt een verklaring gegeven over de keuze voor Den Uil als nieuwe hoofdtrainer. "Ruben is een nieuwe generatie trainer. Talentvol, met een grote passie voor het vak en iemand die intrinsiek enorm gemotiveerd is, een duidelijk plan heeft en de lat voor zichzelf hoog durft te leggen", vertelt hij. "Hij heeft goede ideeën om de organisatie verder te helpen richting de toekomst. Wij kiezen met hem voor een invulling die bij Excelsior past; de keuze durven maken voor jonge talentvolle mensen."

Den Uil moet Excelsior na de degradatie van afgelopen seizoen weer terugbrengen naar de Eredivisie. De trainer is dankbaar dat hij deze kans krijgt van de club. "Als ik kijk naar de kernwaarden dan sluiten die van Excelsior aan bij die van mij", aldus de oefenmeester. "Deze kans komt eerder dan ik had gedacht, maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben en heb veel zin om aan deze klus te beginnen."

Door zijn aanstelling bij Excelsior wordt Den Uil de jongste trainer in het Nederlands betaald voetbal. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!